choose
your market
brandwerend glas
Het Bouwbesluit schrijft voor dat in geval van brand iedereen veilig een pand moet kunnen verlaten. Vuur en rook mogen zich niet te snel verspreiden. Brandvertragend glas kan hierbij een uitkomst van levensbelang zijn.
hoe werkt het?

Brandvertragend glas is zo samengesteld dat het gedurende een bepaalde tijd (meestal 30 of 60 minuten ) rook en/of  warmtestraling tegenhoudt. Ook kan het afgestemd worden op eisen ten aanzien van de maximaal toegestane temperatuur van het glasoppervlak aan de niet-brandzijde van de ruit.

Soms mag het glas 1-zijdig brandvertragend zijn, zoals langs een trappenhuis of vluchtweg. Of het moet juist 2-zijdig vlam belastbaar zijn, zoals tussen twee brandcompartimenten.

Deze criteria zijn vastgelegd in de NEN EN 13501-2 en de NEN 6069.  Hieraan voldoen is niet vrijblijvend. Na plaatsing wordt door de keurende instantie gecontroleerd of het toegepaste product voldoet aan de eisen. Dit moet aangetoond worden aan de hand van een testrapport van een Notified Body.

Bovendien wordt beoordeeld of het glas correct is gemonteerd in het juiste type kozijn.

Ons brandvertragende glas is altijd gehard en dus letselbeperkend.

hoe de juiste glaskeuze maken?

Het toepassen van brandvertragend glas is iets om zeer serieus mee om te gaan.

De brandwerende eisen aan glas worden vaak ook nog gekoppeld aan andere functies, zoals geluidwering , esthetiek , privacy, doorval, extreme afmetingen, etc.  Juist dan is het van belang adviezen op te vragen bij de Vandaglas experts, voor zekerheid en veiligheid.

Wij kennen de weg en vinden altijd een oplossing !

Heeft u een specifieke vraag?
Of een bijzonder idee om met glas te bouwen?
Neem contact met ons op!
Wij vinden de oplossing die u zoekt.
contact