choose
your market
vandaglas b.v.
vandaglas b.v. bestaat sinds 18 juni 2021 maar kent een lange geschiedenis in de wereld van de industriële glasproductie. Het bedrijf was meer dan 100 jaar het Nederlandse transformatie- en distributienetwerk van de Franse multinational Saint-Gobain Building Glass, één van de grootste basisglas producenten. Per 1 november 2019 ging dit Nederlandse netwerk onder de naam Glassolutions B.V. zelfstandig verder. Wel met een duidelijke link naar Saint-Gobain, die namelijk de eigenaar is van de Europese netwerknaam "Glassolutions".

Op 18 juni 2021 werd Glassolutions B.V. omgedoopt tot vandaglas b.v. om onze zelfstandigheid nog sterker te benadrukken.

vandaglas is een onafhankelijke industriële & projectmatige producent en grootleverancier van hoogwaardig isolatieglas, gebogen (isolatie)glas, gehard- en gelaagd veiligheidsglas, (LED)spiegels en gelakt glas.
Vooral projecten die willen bijdragen aan duurzaam bouwen en verbouwen met oog voor het binnencomfort, hebben de aandacht. vandaglas biedt een diversiteit aan isolerende beglazingen met specifieke eigenschappen en prestaties. Allerhande combinaties van glaskenmerken als thermisch isolerend, zonnewarmtewerend, geluidswerend, letselveilig, inbraakvertragend en optimale daglicht doorlating zijn mogelijk.

In Nederland bestaat het netwerk uit 5 verkoopvestigingen voor de professionele regionale bouwmarkt en 3 landelijke verkoopteams, voor architecturale gevelbeglazingen, industriële kozijnfabrikanten en sanitair groothandels.
De productielocaties bestaan uit de isolatieglasfabriek in Emmen, gelaagd- en hardglas transformatie locatie in Almelo, en een (led)spiegel- & gelakt glas fabriek in Swalmen.

Op 2 juni 2021 kwam “de vandaglas-Groep” tot stand met in Duitsland de acquisitie van een isolatieglasfabriek in Radeburg en een fabriek voor hoge kwaliteit, esthetisch gebogen enkelglas & isolatieglas in Berlijn.
In januari 2022 is in het Engelse Huddersfield een isolatieglasfabriek overgenomen met eigen productie van gehard veiligheidsglas, gelaagd veiligheidsglas en geëmailleerd glas voor borstweringen.

Onze missie: de concurrentiepositie versterken van onze klanten die wij graag beschouwen als onze zakelijke partners voor de lange termijn. Met onze kennis van glas én de ontwikkelingen binnen de glaswereld geven wij heldere, onafhankelijke glasadviezen en bieden wij maatwerk glasoplossingen met de meest hoogwaardige state-of-the-art producten die er op de markt beschikbaar zijn.

"Onze onafhankelijkheid voor uw succes!"
vandaglas | expert partners in glass

- Ulrich Feindt, CEO -
Persbericht
Arnhem, 9 februari 2022 - Vandaglas neemt Dual Seal Glass over van hoofdaandeelhouder Nigel Meredith en familie. De verantwoordelijke partijen hebben op 3 februari 2022 de bijbehorende koopovereenkomst ondertekend.

Nigel Meredith, CEO en eigenaar van Dual Seal Glass: “Vanaf het begin van de onderhandelingen was het duidelijk dat vandaglas de perfecte match was om Dual Seal naar een hoger niveau te tillen en te helpen groeien en bloeien in de komende jaren. Deel uitmaken van de vandaglas Group zal een synergie toevoegen aan het bedrijf en helpen om Dual Seal in de voorhoede van de architecturale glasmarkt te houden. “

Ulrich Feindt, CEO van vandaglas “We zijn zeer verheugd alle medewerkers van Dual Seal Glass te mogen verwelkomen in onze vandaglas groep. Dual Seal is voor ons een buitengewone kans om onze kennis en op advies gebaseerde glasverwerkingsactiviteiten uit te breiden naar het VK. Vanaf het begin van onze gesprekken was het ons duidelijk dat Dual Seal een uitstekende aanvulling is op onze engineering- en advies gedreven benadering van de markt. We zijn erg blij dat we de kans hebben om voort te bouwen op de basis die Nigel en zijn team de afgelopen decennia hebben gelegd en kijken ernaar uit om verder te groeien op de Britse markt. "

Over Dual Seal Glass – www.dualsealglass.co.uk
Dual Seal Glass is de toonaangevende onafhankelijke verwerker in het VK van hoogwaardige vision- en geïsoleerde spandrel-glaspanelen voor de bouwsector. Het bedrijf heeft ongeveer 140 medewerkers en is gevestigd in Huddersfield, Verenigd Koninkrijk.

Over vandaglas groep – www.vandaglas.com
vandaglas is een van de grootste onafhankelijke productie- en distributiebedrijven van isolatie-, veiligheids-, interieur- en speciaalglas in Nederland en Duitsland. Het bedrijf richt zich op residentiële en grensverleggende architecturale projecten, in alle fasen van ontwerp tot oplevering, met hoogwaardige beglazing en haar diepgaande toepassingskennis. De vandaglas groep telt ongeveer 400 medewerkers.

Nigel Meredith zal het bedrijf blijven ondersteunen, terwijl Ulrich Feindt en Nils Matthies het bestaande managementteam zullen vervoegen als directeuren van het bedrijf.

------

Press release
February 9. 2022 - vandaglas group acquires Dual Seal Glass in UK - download here the press release with the information above in English.
onze expertise
vandaglas heeft bij de Saint-Gobain Building Glass Group een “strenge” opvoeding gehad. Dit internationale bedrijf heeft een glasgeschiedenis die teruggaat tot 1665 en al eeuwen zeer hoge kwaliteitsambities. Een constante focus op hoge kwaliteit en succes zitten verankerd in het DNA van vandaglas. Ons erfgoed is een schat aan materiaalkennis en diepgaande knowhow over toepassingsmogelijkheden. Onze waardevolle bagage is onze kennis van de glaswereld.
onze mensen
De vandaglas troef: betrokken professionals die luisteren, observeren, begrijpen en uitdagingen omzetten in succesverhalen. 250 vakkundige glascollega's staan voor u klaar om hun kennis en ervaring in te zetten voor onafhankelijke glasadviezen & -oplossingen.