De Bouwvak komt eraan! Lees meer over onze openingstijden

Direct technische ondersteuning nodig?: Lees meer

vandaglas bv | KBK Bouwgroep blauwachtige zonwerende IsoPerform SKN154

KBK Bouwgroep
Volendam (NL)

gevelbeglazing

fotografie

Peter Baas, Simon Elwell,
Michael van Oosten

Het geheel vernieuwde hoofdkantoor van de KBK Bouwgroep in Volendam is naar ontwerp van KuiperSteur Architecten BNA.
Het is een zeer mooi gebouw geworden. En wij zijn er trots op advies te hebben kunnen geven ten aanzien van de specifieke beglazingswensen en het in de gevelbeglazing te integreren logo van de gebouweigenaar.

Voor de gevel is gebruik gemaakt van een structureel glazen vliesgevelsysteem. Door de structurele beglazing worden de weerkaatsingen van het glas niet verstoord of beïnvloed door eventuele drukplaten en afdekkappen.

Om de hoofdingang van het gebouw te accentueren, heeft Kuiper Steur Architecten gekozen voor een blauw type zonnewarmtewerende beglazing, om ook de link te liggen naar het logo van de gebouweigenaar, de KBK Bouwgroep. De beglazing met een lichtdoorlating van 52% en een zonnewarmte doorlatingsprestatie van slechts 28%, heeft wat blauwe reflecties in de lichtdoorlatendheid. Voor de entree gevel is deze zonnewarmtewerende beglazing gecombineerd met een gekleurde PVB tussenlaag van Vanceva (type Aquamarine) om de blauwe kleur en de reflecties te accentueren.

Ter hoogte van de vloerconstructie is een shadowbox-beglazing gebruikt, waarbij de buitenste ruit van de dubbele beglazing dezelfde blauwe reflecterende beglazing betreft gecombineerd met de blauwe Vanceva PVB-tussenlaag (alleen als gelaagd en gehard glas), en de binnenste ruit volvlaks zwart geëmailleerd glas is.

Op de plaats van het logo in de gevel is een vergelijkbare shadowbox toegepast, alleen is de binnenruit is niet volvlaks geëmailleerd, maar gezeefdrukte om het logo volledig transparant uit te sparen van de zwarte emaille dekking.

De LED belichting van het logo in de gevel geeft het gebouw een extra aanzienwekkende uitstraling.